top of page

A l'inici no teníem gaire clar com començar a desenvolupar la nostra idea, així que vam començar a formar el que seria el nom del treball i cap a on volíem enfocar la fotografia a més del que volíem transmetre.

 

Volíem que el treball tingués un nom significatiu i pseudònim que ens representes a les dues, així doncs vam fer una recerca i una pluja d’idees de diferents noms en diferents idiomes, diferents paraules amb un significat o diverses paraules que tinguessin un valor important per nosaltres. Finalment vam escollir el nom ​d’Aloma Piero​. El nom d’aloma és un acrònim de colom que simbolitza la llibertat i la independència de la dona i el nom de Piero prové del llatí i descriu a una persona “ferma com una roca”.

 

Ja d’entrada intentàvem definir cap a on volíem portar la nostra fotografia i vam decidir centrar-nos en el fotoreportatge. Prèviament ja havíem fet una recerca de diferents moviments i artistes (sobretot actuals) que ens van ajudar a concretar la estètica de les nostres imatges, que es pot veure a l’apartat d’influències.

 

A part vam crear l’Instagram (@aloma.piero) per poder mostrar més fàcilment i de manera més íntima i directa les nostres fotografies i on seguim a diversos fotògrafs que ens criden l’atenció i que ens serveixen de retenció per si ens agrades experimentar amb la fotografia posada o de més artística.

 

Pel que fa la part pràctica hem pogut fer bastantes fotografies, vam anar a diferent manifestacions i localitzacions. En un principi ens va costar bastant que les fotografies quedessin bé, ja que cap de les dues dominava els controls de la càmera, i menys en el foto reportatge. En les primeres fotografies poques van quedar tècnicament bé, ja que la majoria estaven desenfocades, tenien massa exposició o estaven mogudes, a causa de la rapidesa amb la que havíem de fer les fotos. Poc a poc em anat agafant tècnica i pràctica, tot i que encara ens falta molt per millorar. Amb el pas de les sessions hem pogut desenvolupar el nostre propi estil i perfeccionar la tècnica de la fotografia. 

 

Majoritàriament, no hem utilitzat Photoshop ni cap tipus d‘editor, ja que l’objectiu del nostre projecte no ha estat estètic sinó que les fotografies donessin una sensació més natural sense la necessitat de passar per un editor. En tot cas, a l’hora de penjar alguna fotografia a l’Instagram hem editat la lluminositat o l’exposició per temes visuals, no estètics. Alhora que no hem utilitzat cap tècnica en la fotografia.

 

Utilitzem el color en les nostres fotografies, possiblement perquè hem fotografiat esdeveniments en que els colors tenen un simbolisme i un pes important, i per tant donem importància aquest fet: molts cops un color pot representar una gran quantitat de coses (un moviment, ideal, identitat...). Per un altre banda, la fotografia en blanc i negre no ens desagrada, ja que considerem que depenent la fotografia, l'absència de colors, pot donar molta força i expressivitat al moment captat.

 

En el procés hem utilitzat dos càmeres amb els seus respectius objectius, Olympus c-30 amb l'objectiu olympus digital ED lens 12-60mm i la Nikon D50 majoritàriament amb l’objectiu Nikon DX AF-SNIKOR 18-55mm i en una ocasió el Nikon DX AF-SNIKOR 55-200mm.

 

Vam contactar amb diferents associacions, com Caritas i diferents entitats de recollides d’aliments, però no ens van contestar els correus o no trobaven adequat que fotografiéssim moments tant personals.

bottom of page